10 plante care purifica aerul si arata grozav

O casa fara plante…clar nu e casa unui roman. Si daca tot avem tendinta sa ne umplem spatiile cu flori si decoratiuni verzi, de ce sa nu le alegem si pe cele care aduc si beneficii? Am realizat o lista cu 10 plante care purifica aerul si, arata super stylish:

Ficus

Reputatia ficusului nu e prea grozava. Saracul de el e tinta superstitiilor si vorbelor goale din popor, dar adevarul e ca aceasta planta absoarbe cateva substante toxice periculoase frecvent regasite intr-un apartament – benzenul, tricloretilena si formaldehida.

Cactus

E la moda si nu degeaba. Banalul cactus e campion la productia de oxigen si, in plus, se incadreaza la capitolul plante care purifica aerul datorita absorbtiei de noxe si toxine. Si poate arata grozav intr-un suport din macrame.

Filodendron

Miss Planta din Apartamentele Moderne este Filodendronul, aceasta minunatie cu nume de dinozaur. Pe langa proprietatile de purificare, planta regleaza si umiditatea din aer si se recomanda in mediile uscate. Iar daca i se rupe o frunza, pune-o in rama si asaza-o de perete. Arata atat de bine!

Azaleea

Delicata azalee se numara printre principalele plante care purifica aerul. Absoarbe cu succes amoniacul, degajat in aer din detergenti si produse de curatare. Elimina si formaldehida si xylena, alte substante toxice frecvent raspandite acasa.

Crinul pacii

Nu te-ai gandi ca un var al crinului clasic ar putea avea un efect pozitiv acasa, nu? Ei bine, nu doar ca elibereaza oxigen din plin, dar face parte din lista de plante care purifica aerul intr-o casa de fumatori.

Crizantema

Nu te rezuma la florile primite in buchet, ci planteaza crizantema intr-un ghiveci. Aceasta va purifica aerul de noxele emise de vopsea si va realiza o atmosfera mai placuta.

Aloe Vera

Cu un efect similar ficusului si crizantemei, aloe vera elimina formaldehida, o substanta toxica, din categoria celor cancerigene. Formaldehida se regaseste in covoare si in tapiterii. O cantitate mare de formaldehida ipoate provoca iritatii ale nasului, ochilor si gatului, dureri de cap, dar si tulburari ale somnului.

Anthurium

Ma balbai putin pana scot numele acestei plante, dar la cat e de frumoasa, merita cateva exercitii de dictie. Iar daca-ti zic ca elimina si amoniacul din camera, merita chiar putin mai multe.

Palmierul Areca

Ca tot vorbeam de plante care purifica aerul, sa nu excludem acest palmier tropical, iubitor de lumina, dar care prefera lumina indirecta. El elimina xylena si toluenul, substante regasite in vopseluri, lipiciuri, plastic si chiar produse cosmetice.

Dracena

NASA a nominalizat dracena pe locul al cincilea, cu un scor de 7.8, in lista de plante care purifica aerul. Poreclita “Janet Craig”, ea incepe munca de purificare din prima zi.

Bineinteles, cand simti ca practica e mai stresanta decat teoria, consultantul de serviciu in design de interior e aici pentru proiecte colorate, dar echilibrate. Scrie-mi la diana@gingerhomedesign.ro sau completeaza formularul din pagina de contact si vom gasi impreuna cele mai potrivite idei de amenajare pentru tine.

sursa foto: Pinterest

Leave Your Comment Here

Open chat
Salut! Bine ai venit pe GingerHomeDesign.ro.
Cum te pot ajuta?