10 decorațiuni de grădină, chic şi la preţ mic

Dacă ai un pâlc de grădină şi vara asta vrei să-i schimbi înfăţişarea, aruncă un ochi pe acest material. Fie că ţi-ai propus să transformi proiectul cu decoraţiuni de grădină în ceva DIY sau vrei să te duci la magazin să te întorci cu obiectul la subţioară şi să ai timp şi de un serial Netflix, iată câteva idei. 10 la număr, fireşte:

Un bar din paleţi

Cu puţină îndemânare, nişte scule şi o vopsea în contrast cu grădina, poţi realiza un bar din paleţi. Acesta poate fi ataşat unui perete al casei sau chiar unei ferestre, dacă vrei să-ţi fie şi mai uşor cu transferul paharelor direct în chiuvetă sau în maşina de spălat vase.

Fii atent la montarea încuietorii. În lipsa ta, cei mici sau animalele pot strica zen-ul sticlelor fragile.

Decoraţiuni de grădină? În 5 minute

La capitolul “să fie şi DIY, să fie şi rapid, şi ieftin şi de efect”, aş putea să-ţi recomand o găleată vintage în care să plutească flori şi lumânări aprinse. Alege lumânări uşoare ca să te asiguri că nu se duc la fund şi o găleată de metal, ca să nu ia foc în caz ca lumânarea şi găleata fac pe Romeo şi Julieta.

Serile vor arăta altfel, cu aceste decoraţiuni de grădină.

Luminiţe prinse de copaci

La lăsarea serii, e minunat să ai o lumină difuză, care să ofere o atmosferă caldă şi chic. O altă iniţiativă DIY super simplă este să pui flori în borcane, să le decorezi pe acestea cu luminiţe ieftine pe care le poţi găsi la Jumbo să agăţi aranjamentul de copaci, cu sfoară.

Dacă preferi sticlele, alege unele cu personalitate. Jumbo e plin de sticle frumoase, dar poţi folosi şi unele din colecţia retro Pepsi sau Cola sau pe cele de Ginger Beer.

Luminiţe pe alee

Pentru vizite nocturne şi nu numai, poţi monta un cablu luminos cu LED pe marginea aleii. Dedeman are o mulţime de opţiuni cu diferite culori, dar mai bine nu te hazarda. Alege lumina clasică în nuanţa caldă şi efectul va fi cel mai reuşit.

Luminiţe deasupra mesei din grădină

Nu pot să închei subiectul “luminiţe” fără să menţionez şi şiragul de luminiţe de deasupra mesei. De altfel, recomandarea mea este să foloseşti luminile în grădină după acelaşi principiu din interior: doar ca să punctezi un obiect valoros sau o zonă dedicată unei activităţi. Aşadar, luminarea mesei era obligatorie.

Dacă nu ai copaci sau obiecte de susţinere, poţi apela şi la felinarele solare sau chiar la o cutie luminoasă cu litere, căreia poţi să-i schimbi mesajul cu fiecare ocazie.

Şiragurile de luminiţe pot veni în multe culori, forme şi dimensiuni. Mie îmi plac în special cele sub formă de clești, de care poţi agăţa şi poze.

Colivie pentru plante: perfectă printre decoraţiuni de grădină

Nu, e ok. Am zis bine. Plante, nu păsări. Sunt la modă coliviile umplute cu suculente, ce atârnă de copaci. Suculentele au nevoie foarte rară de apă sau îngrijire, aşa că se pretează pentru un aranjament outdoor. Pe lângă plante, poţi introduce în colivie şi mici decoraţiuni dar ia în calcul că şi aşa aspectul unui colivii cu suculente este suficient de încărcat şi se pretează mai ales grădinilor amenajate shabby chic.

Suport de ghiveci din macrame

Dacă te-a cucerit tendinţa boho, trebuie să incluzi în grădina ta suporturi de ghiveci din macrame. Sunt boeme şi fermecătoare şi susţin fără probleme un ghiveci de greutate medie. Poţi găsi mai mulţi producători şi diferite modele pe Breslo. Mie mi-a atras atenţia Mieri, care produce nu doar suporturi pentru ghiveci dar şi genţi sau topuri împletite.

Cort din paleţi

Copiii adoră să se ascundă, mă repet dar mi se pare un insight de care trebuie să ţii cont atunci când roiesc prichindeii pe lângă tine. Iar pentru ei, îmi plac corturile din interior şi cred că unele se pretează perfect şi afară, pentru că sunt uşor de mutat, cum e frumusețea asta de la H&M Home. Dar dacă vrei să începi un proiect DIY în acest sens cu mititelul tău, poţi opta pentru un cort din paleţi, căruia să-i ataşezi ca acoperiş un material impermeabil.

Leagăn din cauciuc

Centrul de Dezvoltare Durabilă din Bucureşti a realizat multe proiecte similare, aşa că te poţi inspira de la ei pentru montarea unui leagăn dintr-o anvelopă uzată. Rezultatul nu doar că arată bine dar va fi şi un obiect sustenabil.

Decoraţiuni de grădină? Scaunul poate fi una

Dacă vrei totul de-a gata, începe prin a-ţi achiziţiona obiectul-vedetă din grădină: un scaun cool fie din ratan, fie din bambus. Ai grijă ca acesta să se integreze în stilul grădinii şi al casei. Norda are o colecție din ratan foarte elegantă dar si noua Ikea Pallady te poate cuceri.

Închei cu recomandarea ca, orice ai alege să introduci în grădina ta, să nu iei obiectele pe rând. Porneşte de la un concept vizual şi gândeşte-te ce s-ar încadra cromatic acolo. Ţine cont de gabarit şi de spaţiul disponibil dar şi de specificul casei tale. Şi apoi bucură-te de vară, norocosule cu grădină.

Bineinteles, cand simti ca practica e mai stresanta decat teoria, consultantul de serviciu in design de interior e aici pentru proiecte colorate, dar echilibrate. Scrie-mi la diana@gingerhomedesign.ro sau completeaza formularul din pagina de contact si vom gasi impreuna cele mai potrivite idei de amenajare pentru tine.

sursa foto cu titlu de prezentare: Pinterest & Unsplash

    Leave Your Comment Here

    Open chat
    Salut! Bine ai venit pe GingerHomeDesign.ro.
    Cum te pot ajuta?