10 câștigători de la Elle Decoration Awards 2019

Așteptând cuminte ceremonia Elle Decoration Awards

Ileana Răducanu, redactorul-șef de la Elle Decoration România, mi-a fost profesoară de design interior. Ceea ce pentru mine e o garanție că toate evenimentele pe care le organizează și toate proiectele în care se implică sunt pline de eleganță și culoare. De aceea am ajuns la Elle Decoration Awards 2019.

Elle Decoration Awards 2019

La fel că în ultimii 5 ani, Elle Decoration Awards reunește comunitatea arhitecților și a designerilor de interior pentru a-i premia atât pe cei mai inspirați artiști ai amenajărilor, dar și pentru a le arăta aprecierea celor care îi susțin. S-au înscris peste 200 de proiecte, dintre care au fost preselectate 139. Iar ele au primit în total 25.000 de voturi, dintre care 9000 doar la categoria Amenajarea unei locuințe private.

Ediția această a avut loc la ClassIn, showroom-ul dedicat obiectelor de design, icon-uri locale și globale, deținut de Camelia Șucu. Iar modul cum s-a desfășurat evenimentul m-a dus cu gândul că nu au fost doar 8 câștigători, ci cel puțin 10.

2 dintre trofee sunt acordate de Elle decoration iar 3 sunt votate de public (Cea mai bună amenajare a unui spațiu privat, Cea mai bună amenajare a unui spațiu public și Cel mai bun obiect de design al anului) și ulterior jurizate. Unul este acordat exclusiv prin votul publicului. Unul este oferit de Grundig iar altul premiază întreaga activitate.

Ileana Răducanu, redactor-șef Elle Decoration, alături de arhitectul Bogdan Babici & Raluca Antonescu (Antonescu & Partners)

Premiul pentru sustenabilitate

Alexandra Pascu, Brand Manager Grundig, a acordat acest premiul de sustenabilitate din partea Grundig, arhitectului Bogdan Babici.

Premiul publicului

Camelia Șucu a urcat pe scenă pentru a acordă acest premiu iar brand-ul care a cucerit publicul s-a dovedit a fi Pure Mess Design. Reprezentantul lor, Sergiu Califar, a prezentat apoi proiectul câștigător, despre care Camelia Șucu povestea cât a fost de impresionată: Mandachi Hotel & Spa. Câștigătorul a adunat în total 1589 de voturi.

Mandachi Hotel & Spa

Designerul de obiect al anului

Mihnea Gheorghiu, de la BucinMob, care a câștigat la rândul său anterior acest premiu, a anuntatat câștigătorul: Deltacraft.

Cea mai bună amenajare a unui spațiu public

Ramona Pirlog, Marketing Manager Xella România, a menționat cei 6 nominalizați: Mandachi Hotel & Spa, Bookstore Diverta Lipscani, Mr. Blade Barber Shop, Zitec, Beat 45 și Casa M60. Dintre aceștia, trofeul a ajuns la Beat 45, revendicat de Cristiana Zgripcea, reprezentanta echipei.

Beat 45

Cea mai bună amenajare a unei locuințe private

Cei 6 nominalizați la categorie au fost: An intimate look, O casă cu vedere la muzeu pe Strada Frumoasă, Casa Buhnici, Natural Elegance, Apartament S.C și Apartament la parter. Elisabeta Toma de la Win Herăstrău a înmânat premiul iar marele câștigător a fost Natural Elegance, un apartament de 3 camere în care se remarcă contrastul non-culorilor și mobilierul customizat pe fundal neutru.

Natural Elegance

Cel mai bun obiect de design al anului

Dintre cele 6 nominalizări (Shade, 54 Rue du Montparnasse, Fairytale, Mood Furniture, gEIST și masa de cafea Lava), Raluca Antonescu a oferit premiul fetelor de la Dare to Rug, pentru colecția Shade, realizată împreună cu Ana Popescu, din lână din Noua Zeelandă și mătase de bambus.

De altfel, le admirasem și eu covorul la Romanian Design Week, și mă bucur că un concept interesant și-a găsit aprecierea.

Cel mai activ susținător al designului și arhitecturii

Cea care a urcat pe scenă pentru a da de veste câștigătorul a fost nimeni altă decât Ileana Răducanu. Iar trofeul a fost primit de Romanian Design Week, dedicat atât publicului, cât și profesioniștilor. Era timpul că evenimentul ce reunește an de an artiștii și le expune talentul în cel mai creativ mod să fie recunoscut de o autoritate în domeniu. Mă bucur tare!

Premiul pentru întreaga activitate

Pentru contribuția la umanitate, capacitatea de a da mai departe know-how-ul și viziunea care îl plasează printre arhitecții de geniu, Bogdan Babici a primit cel de-al doilea premiu din acea seară.

Toți cei prezenți am câștigat o seară de excepție

Cu riscul de a părea puțin cheesy, cred că toți cei care am luat parte la Elle Decoration Awards ne-am ales cu ceva semnificativ: a fost contextul ideal pentru a (re)vedea obiectele extraordinare din showroom-ul ClassIn, dar și locul potrivit pentru a ne umple de energie și de inspirație pentru viitoarele proiecte, ce pot apărea chiar și după seară de gala ce a facilitat socializarea și oportunitățile profesionale.

Skygarden, Marcel Wanders

Eu m-am ales cu un fotoliu preferat

Am o lista scurtă de scaune care mă fascinează, pe care o actualizez regulat. Îmi plac la nebunie lămpile lui Tom Dixon iar în ceea ce privește ceramica, o să rămân mereu fidelă azulejos-urilor spaniole. Dar uite că aseară m-am ales și cu un fotoliu preferat: Getsuen al casei Edra, aflat la reducere în showroom-ul ClassIn, pentru 2808 euro + TVA.

Nu te speria de forma delicată: cadrul e de oțel iar roata de la baza tulpinei îi asigură mobilitate. Tapițeria albastră e pur și simplu definiția frumuseții iar eu nu m-am putut abține să-l pozez de vreo 10 ori, fără suflu.

Fotoliu by Casa Edra

Toate bune și frumoase, cam asta a fost relatarea evenimentului Elle Decoration Awards. Până la următoarele 10 vești, mă găsești și pe Facebook sau Instagram.

Bineinteles, cand simti ca practica e mai stresanta decat teoria, consultantul de serviciu in design de interior e aici pentru proiecte colorate, dar echilibrate. Scrie-mi la diana@gingerhomedesign.ro sau completeaza formularul din pagina de contact si vom gasi impreuna cele mai potrivite idei de amenajare pentru tine.

sursa foto: pagina Elle Decoration Awards & Corina Coman & arhiva personala

    Leave Your Comment Here

    Open chat
    Salut! Bine ai venit pe GingerHomeDesign.ro.
    Cum te pot ajuta?