10 idei pe val de la Zoiss Conference, conferința de design interior de la malul mării

Cam asa de mari sunt placile ceramice de la Florim

Numărul zilelor de când practic design interior încă nu a depăşit numărul cărămizilor aparente de pe peretele din Cuibul Dorului, vârful de lance al amenajărilor mele. Dar probabil că la mijlocul drumului dintre pasiune şi efort, cineva m-a zărit de departe şi am primit o invitaţie la Zoiss Conference, o conferinţă de design interior aflată la ce-a de-a 5-a ediţie. Într-un loc în care produsele expuse de sponsorii evenimentului rivalizau cu marea: Diplomatic Mamaia.

Pentru că încă mai simt sarea şi entuziasmul pe piele, ar fi păcat să ţin doar pentru mine. Aşa că iată 10 idei pe val cu care m-am întors de la mare:

Corelarea design-ului cu tehnologia este viitorul

Prima prezentare i-a aparţinut lui Marius Grindei, reprezentant al Grohe, ce transformă băile din spaţii utilitare în adevărate sanctuare ale confortului.

Marius a accentuat faptul că noile produse Grohe s-au aliniat tendinţelor tehnologice şi astăzi poţi schimbă presiunea jetului de la dus într-o aplicaţie pe telefon. De altfel, tot prin aplicaţie poţi monitoriza sistemul de instalaţii pentru a evita orice risc de inundaţii şi poţi opri apa printr-o simplă atingere a telefonului.

S-a realizat deja prima baterie printată 3D

E o ştire tot de la Grohe. Se numeşte Allure Iconic şi nu-ţi dai seama că a fost realizată printr-un procedeu diferit. Arată bine şi e perfect funcţională.

In imagine se afla modelul Atrio Icon 3D, ulterior premierei.

Nu uita de conduita de amenajare într-un bloc de apartamente

Florin Enache a atras atenţia asupra faptului că, şi în arhitectură şi design interior, orice acţiune atrage consecinţe. Iar când locuieşti într-un bloc de apartamente, nu eşti singurul care le suportă.

Spre exemplu, majoritatea incendiilor din mediul urban sunt produse de maşini de spălat nesupravegheate. Sau că atunci când decizi să îţi închizi balconul într-un bloc ce presupune o faţadă deschisă în proiect, vei produse şocuri termice din cauza faptului că nu toate balcoanele sunt închise iar acest lucru îmbătrâneşte structura întregului bloc.

Florim produce opere de artă

Enrico Brodoloni a spus un lucru de care nu mulţi suntem conştienţi: atunci când business-ul tău rămâne pe loc, el rămâne de fapt în urmă. Pentru că vin ceilalţi din spate cu propriile inovaţii şi te depăşesc.

Aşa că Florim este întotdeauna cu un pas în fata iar diferenţiatorul pe care şi l-a găsit pe piaţa competitivă a ceramicii este faptul că realizează adevărate opere de artă. Nu doar cu ajutorul ilustraţiilor spectaculoase de pe plăcile lor de mari dimensiuni, dar şi datorită istoriei acestora, multe dintre produsele lor regăsindu-se în palatele din Milano şi fiind din marmură rară.

În 2020 se lansează The Marmorosch, din portofoliul Autograph

Adrian Soare, unul dintre partenerii Cumulus, a prezentat la Zoiss Conference proiectul unui hotel de mari proporţii care îşi va deschide porţile anul viitor: The Marmorosch. Unde se va afla măreţul proiect? În clădirea istorică a Băncii Marmorosch, aflată în proces de restaurare pentru a bifa toate măsurile de siguranţă asociate cu un proiect de această anvergură.

Practic, la buza Centrului Vechi, se construieşte istoria unui nou hotel din familia Mariott, care va face parte din acelaşi lanţ cu un hotel amenajat într-o puşcărie din Creta – Autograph.

Iaşi – capitala ilustraţiilor urbane

Fraţii Tiberiu şi Silviu sunt iniţiatorii unor proiecte ce au schimbat chipul oraşului lor natal, Iaşi. Unul s-a specializat în realizarea unor trasee ilustrate care să celebreze grafic diferite ocazii ale urbei iar celălalt a transformat tramvaiele oraşului în adevărate galerii de artă, unele chiar având propria bibliotecă în interiorul vehiculelor.

În plus, dacă dai o fugă la Iaşi, un voluntar de la Iaşi.Travel îţi poate fi ghid şi astfel vei vedea la faţa locului minunile vizuale ale celor doi fraţi.

Pardoseala de la Jocurile Olimpice se poate regăsi şi în casa ta

Gerflor este compania care a amenajat majoritatea terenurilor de la Jocurile Olimpice şi este de asemenea furnizorul principal şi în spaţii medicale, datorită caracterului antibacterian al podelelor lor din vinilin. În plus, există modele antiderapante, cu o izolare fonică superioară parchetului şi care pot fi folosite şi pentru încălzirea prin pardoseală.

Însă acest produs se poate integra bine şi într-un cadru rezidenţial, fie că vine la metru pătrat sau ca dale, iar dovadă este şi Le Corbusier, un nume de referinţă în istoria design-ului modern,  care folosea vinilinul fără discriminare.

Design-ul de produs şi design-ul de interior se întrepătrund

Marco Paolelli povesteşte la Zoiss Conference despre creativitate şi versatilitate şi despre modul cum poţi trece de la design de produs la design interior. Iar studiul de caz este chiar colega lui de scenă, Laura Delfina Sari, despre care poţi afla mai multe aici.

Nu uita de puterea minţii

Howard Dell, speaker motivaţional (şi actor în Tânăr şi Neliniştit) a fost cel care a încheiat seara într-o notă pozitivă. După atâtea discuţii despre proiecte complexe şi îndemn la efort şi munca, Howard a povestit despre cum ambiţia l-a ajutat să performeze într-o adevărată suită de sporturi dar şi cum această l-a ajutat să depăşească perioade critice, din punct de vedere medical. Speaker-ul e un model de urmat şi în perioadele profesionale apăsătoare.

Colecţia mea de cataloage creşte

O să spui că am greşit articolul. Că subtitlul acesta nu se potriveşte cu restul. Ba da, voiam doar să semnalez că după fiecare eveniment, mă întorc mai informată. Cu o grămadă de idei şi cataloage care îmi pot susţine proiectele. Aşa că…ce spui să începem proiectul de amenajare chiar acum?

Pentru mai multe ştiri despre Zoiss Conference poţi afla direct pe pagina lor, undei vei descoperi şi produsele companiei, ce acoperă toate segmentele design-ului interior.

Bineinteles, cand simti ca practica e mai stresanta decat teoria, consultantul de serviciu in design de interior e aici pentru proiecte colorate, dar echilibrate. Scrie-mi la diana@gingerhomedesign.ro sau completeaza formularul din pagina de contact si vom gasi impreuna cele mai potrivite idei de amenajare pentru tine.

sursa foto: Zoiss Conference si Facebook

    Leave Your Comment Here

    Open chat
    Salut! Bine ai venit pe GingerHomeDesign.ro.
    Cum te pot ajuta?