10 lucruri despre Ginger Home Design

Numele meu este Diana Duca, sunt designerul de interior din spatele acestei pagini şi mi-am propus să-ţi ofer câteva informaţii utile despre mine, înainte să trecem la listele cu detalii decorative.

Uneori, pasiunea pentru creaţie migrează de la un domeniu la altul. În cazul meu, ceea ce a început ca o predilecţie pentru scris s-a completat în timp cu slăbiciunea pentru un anumit stil vizual. Aşa am început să fiu preocupată de amenajări. Un curs de specializare şi câteva experienţe decorative mai târziu, iată ce a stat la baza brand-ului Ginger Home Design:

1. Formarea mea ca designer de interior alături de Ileana Raducanu, redactor şef al revistei de design interior Elle Decoration

Ea mi-a fost mentor de-a lungul cursului de specializare în cadrul căruia am învăţat cum să plănuiesc o amenajare de la 0. Informaţiile, exerciţiile, desenele şi feedback-ul ei m-au încurajat să-mi extind viziunea creativă.


2. Pregătirea continuă

Tendinţele în design interior se schimbă constant, apar furnizori noi, tehnologii revoluţionare care vin în întâmpinarea aşteptărilor clienţilor. Pentru a putea face cele mai indicate recomandări, particip la târguri dedicate şi evenimente cu tema arhitecturală şi de design interior, precum CUIB, Mobila Expo sau BIFE.


3. Experienţe anterioare de amenajare

Chiar şi înainte să-mi exprim oficial intenţia de a realiza Ginger Home Design, mi s-a oferit şansa de a-mi expune viziunea într-o casă la gri. Procesul a fost atât de satisfăcător! Şi m-a ajutat să-mi validez abilităţile. În plus, proprietara a fost cea care m-a încurajat cel mai mult să mă specializez.


4. Propria experienţă de amenajare

A fost momentul când mi-am descoperit pasiunea şi răbdarea pentru a îmbina conceptele creative cu metodele de materializare. Am adunat şi greşeli din care s-au desprins reguli de acţiune dar şi împliniri din care s-au desprins recomandări de creaţie.


5. Articolele scrise pentru Tettu

Această colaborare constantă pe teme decorative m-a determinat să cercetez regulat domeniul amenajărilor şi să fiu expusă noilor soluţii şi tendinţe. Chiar dacă scrisul nu înseamnă şi practică, există totuşi o bază teoretică susţinută şi de această activitate.


6. Empatia pentru clienţi

Nu am avut pregătirea clasică a unui arhitect şi asta se poate dovedi o provocare când vine vorba de detalii tehnice ale sistemului electric. Dar faptul că am pornit pe acest drum din poziţia de client (propriu) mă ajută să mă identific cu ei într-o mare măsură, ceea ce facilitează comunicarea noastră şi o viziune comună.


7. Pasiunea pentru creaţie

Migrez dintr-un domeniu creativ: publicitatea. Experienţa mea de 7 ani în departamentul de creaţie mă ajută să găsesc metode originale de a expune interesele clienţilor în amenajare. De la firul electric al unei lămpi cu ajutorul căruia formez conturul unei clădiri pe perete până la transformarea unei pălării în abajur, ideile curg.


8. Înclinaţia pentru personalizare

În publicitate, promovarea oricărui serviciu sau produs porneşte de la o dorinţă sau o nevoie a publicului ţinta. De aceea, sunt antrenată să-l descopăr, să-l înţeleg şi să-i simplific drumul clientului. Iar asta înseamnă să personalizez serviciile conform preferinţelor sale. Acelaşi principiu îl păstrez şi pentru design interior, unde o observaţie din partea proprietarului nu rămâne niciodată nediscutată. Înainte de viziunea mea artistică, va fi întotdeauna părerea omului care va locui acolo.


9. Poziţionarea brand-ului stabilită conform abilitaţilor mele

Nu am studiat arhitectură, cunoştinţele mele se referă doar la segmentul de creaţie decorativă. Aşa că majoritatea serviciilor pe care le ofer prin Ginger Home Design se concentrează pe dezvoltarea unui concept creativ de amenajare şi mai puţin pe schimbări la nivel de structură. În acest context, putem colabora în termeni optimi mai ales când vine vorba de case la gri.


10. Timp dedicat

Mi-am propus încă de la început să valorific timpul pe care îl am, fără a-l aglomera. Astfel mă dedic fără presiune proiectelor de amenajare în care mă implic, nu confund date, nu uit detalii esenţiale, am în minte întotdeauna clientul pentru care imaginez spaţiul. Acest lucru se traduce printr-un număr limitat de clienţi în aceeaşi perioadă de timp, cărora le pot oferi cele mai bune versiuni ale propunerilor mele.

Pentru orice proiect de amenajare, ma poti contacta la diana@gingerhomedesign.ro sau in formularul din pagina de contact.


    Leave Your Comment Here

    Open chat
    Salut! Bine ai venit pe GingerHomeDesign.ro.
    Cum te pot ajuta?